Folytatódik az állami társasági részesedések online értékesítése, újabb cégek a kínálatban

Követeléskezelő cégeknek és társtulajdonosoknak is érdemes górcső alá venniük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Elektronikus Aukciós Rendszerében (e-arveres.mnv.hu) a napokban több ütemben meghirdetésre kerülő társasági részesedéseket.

A vevői érdeklődést jól mutatja, hogy a tavaly nyár óta értékesítésre bocsátott 126 db társasági részesedésnek több mint harmada már gazdára is talált.

A változatos portfólió-kínálatban népszerű ágazatokban működő társaságok is szerepelnek. A magas saját tőkével rendelkező gyógyszeralapanyagokat gyártó vagy szállodai szolgáltatással foglalkozó cégek mellett érdekes befektetési lehetőséget nyújtanak a Coop üzletlánchoz tartozó kiskereskedelmi cégek részesedései is. Felszámolás, kényszertörlési eljárás alatt álló cégeket is találunk az aukciós rendszerben, melyek az esetleges hitelezők, követeléskezelő cégek érdeklődésére is számíthatnak. Mivel 100%-os állami cégek is kalapács alá kerülnek, érdemes azoknak is válogatni a kínálatban, akik több éve működő, de mára tevékenysége tekintetében kiüresedett céget keresnek.

Az MNV Zrt. folytatja azon társaságok állami tulajdonú részesedésének értékesítését, melyek jellemzően nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt. Az árverési időszak 15 munkanapig tart, melynek lejártát megelőzően – az árverési hirdetményben foglaltak szerint – az árverési biztosíték befizetésével regisztrálni szükséges azoknak, akik licitálni kívánnak a meghirdetett részesedésekre. 

 

Feltöltés ideje: 2019. május 27.
Utoljára módosítva: 2019. május 27.