A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Pénzügyi Szakán végzett 1977-ben. Ezután a Pénzügyminisztériumban dolgozott különböző beosztásokban, 1990-től közigazgatási államtitkárként.

15 éves pénzügyminisztériumi pályafutása során a pénzügyi rendszer átalakításának számos feladatában részt vett. Ebből kiemelkedik a vállalati jövedelemszabályozás rendszere, a mai társasági adórendszer alapjainak megteremtésében való közreműködés.

Államtitkárként 1990. közepétől részt vett a piacgazdaság mintegy 20 alaptörvényének kialakításában és elfogadtatásában. E sorba tartozik az államháztartási törvény is.

A több mint 80 éves múlttal rendelkező Pénzintézeti Központ elnök-vezérigazgatósága alatt 1995. közepén a cég kereskedelmi bankká alakult, amellyel az új pénzügyi rendszerben az első bankfúzió valósult meg. A PK Bank Rt. kiemelkedő tőkeerejének köszönhetően irányításával további bankfelvásárlás eredményes végrehajtására került sor. A PK Bank Rt. vezetését a bank privatizálásáig látta el. 1999-2010 között a Magyar Államkincstár elnöke, elnökhelyettese, elnöki tanácsadója, feladata a kincstári rendszer átalakítása, illetve továbbfejlesztése. 2010-2014 között a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatója, 2014-től a Magyar Pénzverő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Számos önálló publikációja jelent meg, több tanulmánynál társszerzőként működött közre.